Nastavitve piškotkov

Ustanova Fundacija Naša Skrb je bila ustanovljena z namenom pomagati pri vzgoji, izobraževanju, rekreaciji in usposabljanju za bolj samostojno življenje in delo otrok, mladostnikov in odraslih oseb s posebnimi potrebami.

Predstavitev Fundacije

Ustanovitelja« Ustanove Fundacija Naša skrb« sta starša hčerke s posebnimi potrebami (OMDR). Z leti sta pridobila precej izkušenj v reševanju različnih težav, ki so povezani z vzgojo, izobraževanjem, rekreacijo, sproščanjem in usposabljanjem otrok, mladostnikov in odraslih oseb s posebnimi potrebami, da zaživijo čimbolj samostojno in človeku vredno življenje.


Na njuni poti sta srečala veliko otrok, mladostnikov in njihovih staršev, ki se vsakodnevno ssoočajo s težavami in okoliščanimi v katere so te osebe neusmiljeno postavljene. Obenem pa sta spoznala tudi veliko dobrih ljudi, vzgojiteljev in strokovnih delavcev, ki se vsak dan trudijo za čimboljši jutri. Prav to ju je vzpodbudilo, da sta ustanovila Fundacijo in združila nekaj ljudi enakih pogledov in dobre volje z enim ciljem, pomagati tem otrokom in osebam ter jim vsaj malo polepšati vsak dan. Tako je postalo osnovno vodilo delovanja Fundacije iskanje novih oblik in možnosti, ki bi tem osebam odkrile tudi okolja, dejavnosti in občutke, ki jih še ne poznajo in jim na lička prinesle vsakdanji nasmeh.


Naši cilji

Namen Fundacije je pomagati pri vzgoji, izobraževanju, rekreaciji, sproščanju, komuniciranju in usposabljanju za čim bolj samostojno življenje oseb s posebnimi potrebami. Želimo jim torej pomagati na tistih področjih njihovega življenja, kjer jim družba pogosto ne posveča dovolj pozornosti oziroma je takšne pomoči preko uradnih institucij praktično nemogoče doseči. Posebno pozornost namenjamo tudi razvijanju in ohranjanju psihofizičnih, govornih in komunikacijskih sposobnosti.